Menu
0
14 dagen retourrecht
Gratis verzenden boven 50 euro
Voor 14.00 besteld dezelfde dag verzonden
Gecertificeerd door Thuiswinkelwaarborg
03Sep2015
Wat zijn kristal parels?

Wat zijn kristal parels?

Door: Aurora PatinaReacties: 0

Alles over sieraden met kristal parels

Als je van parel sieraden houdt, dan weet je dat je budget een belangrijke factor is in je keuze voor parels. Kristal parels zijn een perfecte optie als je budget klein is. Letterlijk!

Parels zijn er in veel soorten en maten, daarom is een beetje weten wat je wilt altijd handig als je gaat shoppen voor nieuwe parel sieraden. Wilde parels worden eigenlijk nog nauwelijks verkocht. Alle echte parels zijn gekweekte parels, zowel de zoetwaterparels, die wij overigens ook verkopen, als de zeldzamere zoutwaterparels. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook de gesimuleerde parels. Parels die verkregen zijn door natuurlijke parels zo goed mogelijk na te maken en vooral de kwaliteiten ervan te behouden, en de nadelen, want die zijn er zeker met natuurlijke parels, zo goed als mogelijk weg te vlakken.

Aurora Patina parel oorbellen van Krikor De perfecte parels van Swarovski verwerkt in pareloorbellen van Krikor

Sieraden met kristal parels

Het overgrote deel van de kristal parels die je in onze winkel vindt zijn gemaakt door het beroemde kristal fabrikant Swarovski. Zo gebruikt bijvoorbeeld het Duitse merk Krikor de Swarovski Crystal Pearls in haar parel sieraden, maar ook veel van onze huismerk sieraden maken gebruik van deze parels.

Aurora Patina zoetwaterparels en kristal parels Armbanden van zoetwaterparels (links) en kristal parels (rechts)

Wat zijn Swarovski Crystal Pearls?

Swarovski Crystal Pearls zijn geen natuurlijke parels, maar gesimuleerd zoals Swarovski dat zelf graag noemt. De kristal parels van Swarovski zijn gemaakt met een perfecte kristallen kern, een van de vele specialisaties van dit Oostenrijkse bedrijf dat ook de bekende Swarovski Elements maakt die verwerkt zijn in de sieraden van moliere, Marinana, en Krikor. De prachtige luster en glans van dit type parels komt van een unieke coating die door Swarovski is ontwikkeld. Door deze hoogwaardige coating krijgen alle Swarovski parels een schitterende diepe glans en uitstraling, bijna als een gloed die van de parels lijkt te komen. En omdat de parels onder volledig gecontroleerde omstandigheden worden gemaakt zijn ze perfect in elk opzicht, zowel van vorm als qua kleur.

Aurora Patina parel oorknopjes van KrikorKristal parels zoals in deze parel oorknopjes zijn in talloze kleuren te krijgen en altijd perfect van vorm en maat

De voordelen van kristal parels

Kristal parels hebben een aantal grote voordelen boven natuurlijke zoetwater en zoutwater parels. Een opvallend verschil is dat je voor een relatief klein budget toch perfect ronde parels kunt scoren, waar dat met natuur parels alleen mogelijk is met een budget van honderden euros. Koop je zoetwaterparels voor een vergelijkbaar budget dan zijn dat altijd barokke parels - onregelmatiger van vorm en kleur. Als je toch liever van perfectie houdt dan zijn de kristal parels de keuze voor jou. Naast de perfecte vorm en maat speelt kleur echtheid ook een grote rol bij deze parel soort. Door de gecontroleerde omstandigheden zijn alle parels exact gelijk qua kleur. Bij natuur parels is dat onregelmatiger.

Als laatste speelt kwaliteit en kracht ook een belangrijke rol. Zoetwater en zoutwater parels zijn kwetsbaar. Doordat ze een poreus oppervlak hebben zijn ze gevoelig voor de invloeden van licht, parfum, huid en make up. Daarom vergen natuurlijke parels onderhoud. Kristal parels hebben deze nadelen niet. Door de speciale coating zijn de parels kleur echt en ongevoelig voor invloeden waar ze makkelijk mee in aanraking komen. Kies je voor kristal parels dan kies je naast perfectie ook voor gemak.

Aurora Patina parelkettingen van Krikor De talloze soms gewaagde kleuren van de parelkettingen van Krikor

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

Je hebt momenteel geen artikelen in je winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
Vooraf betalen via bank overschrijving.FactuurPayPal

Bereken uw verzendkosten

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.