Menu
0
14 dagen retourrecht
Gratis verzenden boven 50 euro
Voor 14.00 besteld dezelfde dag verzonden
Gecertificeerd door Thuiswinkelwaarborg
26Apr2016
3 manieren om je armband lengte te meten

3 manieren om je armband lengte te meten

Door: Aurora PatinaReacties: 0

Welke armband lengte past het best bij mij?

Vraag je je wel eens af of de armbanden uit onze sieraden webshop jou passen? Daar kun je heel makkelijk achter komen.

Armband maten zijn makkelijker en flexibeler dan bijvoorbeeld ringmaten. Bij armbanden is je voorkeur voor het dragen ook bepalend voor de armband lengte die het beste bij je past. Zo vindt de één dat een armband pas echt lekker zit als ze precies aansluit, terwijl een ander de voorkeur geeft aan het losser dragen van armbanden. Daarnaast speelt het natuurlijk een rol of een armband een vaste maat heeft of bijvoorbeeld ruimer of strakker gezet kan worden zoals de kristal armbanden en parel armbanden van het Duitse merk Krikor. Deze verstelbare armbanden zijn voorzien van een kleine verlengketting waardoor je zelf eenvoudig de armband kunt sluiten op de voor jou perfecte maat.

Armbanden met verstelbare kettingen

Een armband van Moliere Paris met verstelbare ketting

Wat is een goede armband lengte voor een strakke of losse armband?

Het meten van de juiste lengte voor een armband is heel eenvoudig. Je meet daarvoor de omtrek van je pols. Je doet dat het beste net voorbij het knobbeltje onder je pols. Afhankelijk van het draagcomfort dat je gewend bent tel je daar een aantal centimeter bij op. Je vindt hieronder een tabel met een klein overzicht daarvan.

 Armband fit Armbandmaat
 Strakke armbandJe polsomtrek + 1,5 cm
 Normale armband Je polsomtrek+ 2 cm
 Losse armbandJe polsomtrek+ 3 cm

 

Heb je dus bijvoorbeeld een polsomtrek van 16 centimeter, en draag je je armbanden graag strak, dan is de gewenste armbandlengte dus 16 + 1,5 = 17,5 cm.

Hoe zit het met maten van armbanden die niet verstelbaar zijn?

Natuurlijk zijn niet alle armbanden zo flexibel als de verstelbare armbanden van merken als Moliere en Krikor. Zo hebben we in onze collectie antiek en vintage armbanden die een vaste vorm hebben. In zulke gevallen is het erg belangrijk dat je de armband maat weet van jezelf of van degene voor wie je de armband koopt. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.

Een overzicht van armbandlengtes en maten

Armband maten worden meestal in de lengte in centimeters van de armband zelf of de omtrek van de armband aangegeven. Grofweg kunnen we armband maten indelen in drie categorieën: kindermaten, damesmaten en herenmaten. Daarnaast worden er maat aanduidingen gebruikt zoals S, M, L en XL. De kindermaten variëren van 9 tot en met 16 centimeter. Maten voor dames armbanden vallen meestal tussen de 17 cm en de 20 cm, met voor de Nederlandse en Noord-Europese markt wat extra ruimte tot 24 cm bij verstelbare armbanden. Heren armbanden hebben meestal een lengte van 22 tot 24 centimeter of meer.

De armband maten tabel

TypeMaatLengte
Kinderen--9-11 cm
 --10-12 cm
 --12-14 cm
 --14-16 cm
DamesXStot 17 cm
 S17-18 cm
 M18-20 cm
 L20-22 cm
 XL22 cm en meer
HerenStot 20 cm
 M20-22 cm
 L22-24 cm
 XL24 cm en langer

Voor kinderen gelden iets andere armband maten. Omdat het vaak om een cadeautje gaat hebben we een overzicht gemaakt met de meest voorkomende standaard maten voor kinderarmbanden ingedeeld op leeftijd van de baby of het kind.

De baby- en kinderarmbanden maten tabel

LeeftijdLengte
Baby 0 - 3 maanden10,75 cm
Baby 3 - 6 maanden11,25 cm
Baby 6 - 12 maanden12 cm
Baby 12 - 18 maanden12,5 cm
Baby 18 - 24 maanden12,75 cm
Kinderen van 2 jaar14 cm
Kinderen van 3 jaar14,50 cm
Kinderen van 4 jaar15 cm
Kinderen van 5 jaar15,25 cm
Kinderen van 6 jaar16 cm
Kinderen van 7 jaar17 cm



Let er wel op dat dit natuurlijk richt maten zijn! Ieder kind en iedere baby is toch een beetje anders, gelukkig maar!

Hoe meet ik de armband lengte op?

Het makkelijkst is om een flexibel meetlint voor kleding te gebruiken. Daarnaast kun je met behulp van een lintje en een liniaal ook je armbandmaat bepalen. We leggen hieronder uit hoe je dat doet.

Eenvoudig armbandmaten opmeten 

Meet een armband op die prettig zit!

Het klinkt te makkelijk voor woorden, maar we noemen het toch even... De eenvoudigste manier is een armband lengte meten die je prettig vind zitten. De lengte van de armband in centimeters is dan de armband maat die je wilt bestellen. Deze manier is ook handig als je een armband cadeau wilt doen. Je 'leent' dan even een armband van diegene die de armband gaat dragen.

Een armband lengte meten 

Meet je pols op en voeg daar een aantal centimeter aan toe.

Deze manier hebben we aan het begin van het artikel besproken. Het meten van je pols gaat het makkelijkst met behulp van een meetlint uit de naai garnituren. Sla deze om je pols, net achter het knokkeltje. De omtrek die je meet is je polsmaat. Daarna tel je afhankelijk van het gewenste draagcomfort een aantal centimeter bij deze lengte op. Voor een nauw sluitende armband is dat 1,5 cm, voor een normaal zittende armband 2,5 cm en voor een lekker ruim zittende armband 3,5 cm.

Armbanden met een vaste maat

Je kunt ook eventueel een lint om je pols slaan, deze markeren en daarna opmeten met een vaste liniaal. Je past daarna dezelfde maten toe als hierboven beschreven.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

Je hebt momenteel geen artikelen in je winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
Vooraf betalen via bank overschrijving.FactuurPayPal

Bereken uw verzendkosten

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.