Bezoek ook onze goud en zilver winkel op www.aurorapatina.com! Klik hier.
Voor 16.00 besteld direct verzonden
Unieke collectie sieraden
Klantenwaardering 9.5
Klantenservice 036 52 42 063

Zilveren manchetknopen en dasspelden

Zilveren manchetknopen en dasspelden

Oonze zeer gewaardeerde collectie vintage sieraden is weer uitgebreid met nieuwe zilveren manchetknopen en dasspelden. Bekijk ze online en lees over de bijzonderheden van deze opvallende herensieraden.

Nieuwe zilveren dasspelden

Echte zilveren dasspelden worden een zeldzaamheid. Deze schitterende herensieraden zijn niet alleen praktisch, maar vallen door hun zeldzaamheid ook echt op. Met een vintage dasspeld in je collectie creëer je een super verzorgde look door het toevoegen van een klein heel bijzonder detail. De dasspelden uit onze kleine collectie komen vrijwel allemaal uit de art deco en art nouveau periode. Ze zijn stuk voor stuk van echt zilver, fraai gedetailleerd, en ondanks hun leeftijd in uitstekende conditie.

Zilveren dasspeld

Deze mooie zilveren dasspeld heeft sierlijke decoraties uit de art nouveau periode. De speld is vervaardigd uit 835 gehalte zilver.

Zilveren dasspeld op das

Dasspelden komen in verschillende lengtes, en dat is iets waar je goed op moet letten bij de aanschaf ervan. Sommige dasspelden zijn extra lang, zoals hierboven. Deze zijn zeer geschikt voor stropdassen van een normale breedte. Er zijn ook dasspelden die kort zijn. Draag je strakke smalle dassen dan is het goed om te letten of de speld past binnen de breedte van je favoriete stropdassen.

Korte dasspeld

Deze sterling zilveren dasspeld is kort en daardoor zeer geschikt voor een smalle das. De speld is 54 x 8 mm en weegt 11,2 gram. Dat is redelijk zwaar voor een dasspeld. Ze is dan ook het meest geschikt om gedragen te worden op stropdassen van een dikkere kwaliteit. Deze zilveren speld is extra bijzonder door de maker ervan: Blachian Antik Schmuck. Deze Duitse sieradenmaker heeft rond het midden van de vorige eeuw veel 'tributes' uitgegeven geïnspireerd op sieraden uit de 18 en 19e eeuw.

Zilveren dasspeld met hamerslag

De decoratie van de laatste zilveren dasspeld in ons blog is aangebracht met hamerslag techniek. Hier wordt het relatief zachte zilver met de hand bewerkt. Hiervoor worden gespecialiseerde smeedhamertjes gebruikt. De schoonheid van deze techniek is de combinatie van de regelmaat van een geometrisch patroon met de onregelmatigheden van echt handwerk.

Zilveren manchetknopen

Natuurlijk ontbreken de mooie zilveren manchetknopen niet aan onze heren collectie. Hou je van klassieke kwaliteit, dan zijn onze vintage zilveren knopen een aanrader. Het grootste deel van onze collectie is gemaakt in begin en midden vorige eeuw. Altijd vervaardigd uit zilver en met aandacht en liefde voor het vak. Onze vintage zilveren manchetknopen collectie bevat sieraden uit de art deco en art nouveau periode. Voor de liefhebber van klassiek en chique een echte aanwinst.

Zilveren manchetknopen

Deze ovale manchetknopen uit de art deco periode zijn bezet met parelmoer dat prachtige uitgesproken kleurzwemen in roze, groen en blauw heeft. De knopen zijn gemerkt met zilvergehalte 835 en hebben een elegant versierde lijst.

Manchetknopen met granaat

Ook nieuw in de collectie zijn deze prachtige versierde manchetknopen met granaat. De knopen zijn 18 mm in doorsnede en voorzien van een serie merktekens waaronder het zilvergehalte, toekan 4 en JD. Prachtige kwaliteit die je nog maar zelden zo ziet.

Dit is een massief zilveren set manchetknopen dat is verguld en voorzien van een sterk ruit motief in reliëf. Deze knopen zijn gemaakt van 835 gehalte zilver en voorzien van meesterteken HM.

Gratis verzenden

Boven 50 euro binnen Nederland

14 dagen bedenktijd

Voor al je aankopen

Klantenscore 9.5

Altijd vriendelijke service