Bezoek ook onze goud en zilver winkel op www.aurorapatina.com! Klik hier.
Voor 16.00 besteld direct verzonden
Unieke collectie sieraden
Klantenwaardering 9.5
Klantenservice 036 52 42 063

Welke sieradendoos of sieradenkoffer past bij mij?

Welke sieradendoos of sieradenkoffer past bij mij?

Ben je dol op sieraden zoals wij dat zijn, dan heb je er waarschijnlijk ongemerkt best veel. Je sieraden opbergen en bewaren in een mooie sieradendoos of koffer is dan de ideale oplossing. Lees meer over deze opberg systemen.

Handig: sieraden opbergen en bewaren in een sieradendoos

Sieradenkoffers in verschillende kleuren

Als je dol bent op sieraden zoals wij dat zijn, dan bouw je in de loop van de tijd ongemerkt een flinke verzameling op. Dat gaat zo geleidelijk dat je steeds nieuwe en 'slimme' manieren verzint om je steeds groter wordende collectie kettingen, ringen, oorbellen en armbanden veilig op te bergen. Misschien bewaar je ze in aparte doosjes, leuke blikjes en zakjes. Ook liggen er vast een heleboel sieraden los in lades en bakjes en heb je verschillende kettinghanger standaardjes op je kaptafel staan. En waar bewaar je al die leuke horloges die je bij elkaar gespaard hebt?
Al deze manieren zijn oké hoor, maar handig is het niet, toch? Je hebt geen overzicht, halskettingen raken in de knoop, ringen en oorbellen liggen tegen elkaar aan wat minuscule krasjes kan veroorzaken, en uitzoeken wat je vandaag zult dragen kan echt een lastige opgave worden. Want wat ligt ook al weer waar? En waar is die mooie ketting gebleven die zo mooi bij je blouse past? Een sieradendoos of sieradenkoffer is een perfecte oplossing als je sieradenverzameling zo groot is geworden.

het interieur van sieradendozen is optimaal voor het bewaren van sieraden

Wat is het verschil tussen een sieradendoos en een sieradenkoffer?

Laten we beginnen met de overeenkomsten. Sieradendozen en sieradenkoffers zijn compacte opbergsystemen die speciaal zijn ontworpen voor het bewaren van sieraden collecties met heel verschillende samenstellingen. Misschien draag jij vooral armbanden en oorbellen maar geen halskettingen omdat je dat niet prettig vindt. Of wellicht heb jij vooral veel ringen en een kleine collectie colliers en oorbellen. Voor iedereen kan dat anders zijn. De indeling van een sieradenkoffer of sieradendoos kan verschillen, maar een ding hebben ze gemeen. Het interieur is vrijwel altijd bekleed met fluweel. Hierdoor worden je sieraden beschermd tegen krassen en beschadigingen bij het bewaren, maar ook tijdens transport. Ben je met je sieraden op stap dan zijn deze ook dan goed beschermd.
Het belangrijkste verschil tussen een sieradendoos en een sieradenkoffer is over het algemeen de maat. Sieradenkoffers zijn meestal wat groter en bieden meer plek. Daarnaast hebben sieradenkoffers een handvat op het deksel, sieradendozen hebben dat niet.

De indeling van het interieur: het model

Het interieur van een sieradendoos van Sacher

De ruimte en indeling van een sieradendoos of koffer zijn belangrijk bij de keuze welk model voor jou het meest geschikt is. Zo kun je kleine vakjes gebruiken voor oorbellen, oorknopjes of ringen. Vaak heeft een sieradenkoffer speciale ringkussens waarin je al je ringen kunt steken zodat ze veilig gefixeerd bewaard worden en niet kunnen verschuiven. Bovendien geven deze kussen een perfect overzicht van al je ringen zodat je makkelijk kunt kiezen. Langwerpige vakken in sieradendozen zijn geschikt voor armbanden of colliers. Sommige sieradenkoffers zijn voorzien van haakjes in speciale uitschuifbare of uitklapbare lades en vakken in de zijkant of achterzijde met een sachet met elastiek. Aan deze haakjes kun je halskettingen hangen. Het kettinghangertje bewaar je dan in het sachet onder het haakje.

Het oog wil ook wat: de buitenkant

De buitenkant van een aantal sieradenkoffers

Deze opberg systemen zijn naast een handige manier om je sieraden te bewaren ook een echt luxeartikel dat je op je kaptafel of een side-table in je kledingkamer kunt zetten. De verschillende modellen worden vaak geleverd in een breed aantal uitvoeringen waarin gevarieerd wordt in zowel de bekleding als de accessoires. Sieradendozen kunnen aan de buitenzijde zijn bekleed met leer, super zacht Italiaans imitatieleer, in nappa, slangen of zelfs krokodil, uitgevoerd zijn in kunststof met hout print en alle mogelijke combinaties daartussen. Een sieradenkoffer heeft bovendien een stevig handvat en dat maakt dit type bij uitstek geschikt om met je mee te nemen op reis. De meeste sieraden opbergsystemen zijn voorzien van een stevig slot met een sleuteltje.

Horlogedozen

Horloge klemmen zorgen voor het optimaal bewaren van je geliefde horloges

Voor zowel dames als heren zijn er speciale sieradendozen met een indeling die geschikt is voor manchetknopen, armbanden, ringen en horloges. Daarnaast kun je bij ons ook speciale horlogedozen kopen. Deze boxen zijn ingericht op het optimaal bewaren van collecties horloges. Daartoe zijn dit soort opbergsystemen voorzien van horloge klemmen of kussens waaromheen je de horloges doet zodat ook de horloge banden in optimale conditie bewaard blijven. Deze dozen zijn soms voorzien van een zichtvenster waardoor je elke dag kunt genieten van je collectie horloges. Er zijn zelfs speciale sieradendozen voor zakhorloges!  

Gratis verzenden

Boven 50 euro binnen Nederland

14 dagen bedenktijd

Voor al je aankopen

Klantenscore 9.5

Altijd vriendelijke service