Bezoek ook onze goud en zilver winkel op www.aurorapatina.com! Klik hier.
Voor 16.00 besteld direct verzonden
Unieke collectie sieraden
Klantenwaardering 9.5
Klantenservice 036 52 42 063

Een schitterende vergulde zilveren broche

Een schitterende vergulde zilveren broche

Een vintage orchidee broche uit de jugendstil periode. Deze vergulde zilveren broche is gemaakt met de filigrain techniek.

Een schitterende orchidee als zilveren broche

Deze prachtige vintage broche heeft de vorm van een vergulde filigrain orchidee. Dit uniek stukje vakmanschap, deze zilveren broche, komt uit de jugendstil periode.

Broches zijn geliefd zijn bij liefhebsters van klassieke stijlen. De broche als sieraad gaat zelfs terug tot ver voor het begin van onze jaartelling, oorspronkelijk ontstaan als mantelspeld. Het spreekt voor zich dat broches in die tijd werden gedragen door de rijken der aarde en gold als een symbool van status en aanzien.

Zilveren broches, brons en goud

In iedere periode werd een ander type broche gedragen, vaak met de signatuur van een regerend vorst. Deze sieraden waren vaak zo typisch en bijzonder dat opgravingen vaak kunnen worden gedateerd aan de hand van gevonden kledingspelden. Zo zijn broches lang, en nog steeds, een teken van aanzien en klassieke smaak. In de klassieke tijden waren de broches vervaardigd uit brons, zilver of goud. De vintage broche die we vandaag in de winkel hebben gezet is een verguld zilveren broche.

Een vintage broche als filigrain orchidee

Deze verfijnde zilveren broche in 900 zilver is gemaakt in filigrain techniek en is prachtig verguld. Filigrain is de kunst van het vakkundig leggen van dun zilverdraad, een techniek die door juweliers wordt gebruikt. De bloem in deze zilveren broche komt mooi uit in dit gedetailleerde handwerk. Doordat het filigrain handwerk is verguld, wordt het vakmanschap waarmee de broche is gemaakt nog eens extra onderstreept. Een bijzonder tijdsstukje uit de Jugendstil periode.

Vintage sieraden en hun kwaliteiten

Deze zilveren broche komt uit onze vintage sieraden collectie. Hoewel deze sieraden een eerdere eigenaar hebben gehad, zijn vrijwel alle vintage sieraden in onze collectie in goede tot zeer goede staat. Bij het inkopen letten we niet alleen op de uitstraling van de vintage sieraden, maar zeer zeker ook op de kwaliteit en staat waarin de veelal zilveren sieraden zich bevinden.

Prijs: € 39,95 


Gratis verzenden

Boven 50 euro binnen Nederland

14 dagen bedenktijd

Voor al je aankopen

Klantenscore 9.5

Altijd vriendelijke service