Bezoek ook onze goud en zilver winkel op www.aurorapatina.com! Klik hier.
Voor 16.00 besteld direct verzonden
Unieke collectie sieraden
Klantenwaardering 9.6
Klantenservice 036 52 42 063

Antieke ere medallion uit WW1

Antieke ere medallion uit WW1

Een bijzondere art nouveau hanger bestaande uit een historische ijzeren medaille uit 1916 gevat in een geweldige art nouveau zetting. Lees meer over dit bijzondere stuk.

Vintage medallion uit 1916 in een prachtige art nouveau zetting

Deze historische ere medaille die door de Reichsbank in de eerste wereldoorlog is uitgegeven, is door een juwelier voorzien van een fantastische art nouveau zetting. Dit is gedaan om deze medaille trots aan een halsketting te kunnen dragen. De munt is onder andere voorzien van eikenblaadjes. De juwelier heeft deze natuurlijke elementen in de zilveren omlijsting van de hanger laten terugkomen.

Historische ere medaillon uit 1916

Over de ere medaille

De medaille is in 1916 ontworpen en gemaakt door Kurt Hermann Hosaeus (1875-1958) in de Erzgiesserei Gladenbeck te Berlijn-Friedrichshagen. De munt toont op de voorzijde een knielende vrouw die met de uitgestrekte linker arm een ketting met hanger aanbiedt. In de rechterhand houdt zij een sieradenkistje. De tekst luidt: "In eiserner Zeit" en "1916". Aan de achterzijde twee eikenboom takjes en de tekst: "Gold gab ich zur Wehr Eisen nahm ich zur Ehr" en "Hosaeus".

Historische ere medaillon uit 1916

Deze medaille werd in 1916 uitgereikt door de Reichsbank aan iedereen die ter financiering van de eerste wereldoorlog gouden munten en sieraden inleverde. De steun voor de oorlog was bij de bevolking erg groot, zelfs nog na twee jaar nadat de eerste wereldoorlog uitbrak. De sociale druk om bij te dragen aan de oorlogskas was eveneens groot. In augustus 1916 waren er al maar liefst 150.000 van deze medailles uitgegeven. Deze medailles werden dan ook met veel trots getoond, en in dit geval gedragen. De prachtig contrasterende zilveren omlijsting is met veel zorg gemaakt, zodat de robuuste en wereldse medaille met trots gedragen kon worden. Dit is echt een historisch document van de tijdsgeest in het begin van de oorlog.

Onze art deco en art nouveau collectie

De sieraden die je in onze vintage collectie tegenkomt stammen over het algemeen uit het begin van de vorige eeuw. De art deco colliers kenmerken zich door de fraaie gestileerde ornamenten en patronen en het gebruik van edelstenen als bijvoorbeeld blauwtopaas. De jugendstil halskettingen zijn over het algemeen wat frivoler van aard door het gebruik van herkenbare natuurlijke elementen in de ornamenten zoals bloemen en blaadjes.

Gratis verzenden

Boven 50 euro binnen Nederland

14 dagen bedenktijd

Voor al je aankopen

Klantenscore 9.6

Altijd vriendelijke service